Szabó Rebeka: Orbánt egyáltalán nem érdekli a klímaválság

Szabó Rebeka: Orbánt egyáltalán nem érdekli a klímaválság

"Orbán Viktort és kormányát egyáltalán nem érdekli a klímaválság" - írja Szabó Rebeka (Párbeszéd) Zugló alpolgármestere annak kapcsán, hogy ezúttal a Hajógyári szigeten akarnak 1000 fát kivágatni a fideszesek.

Míg Zuglóban, a II. kerületben azon fáradoznak, hogy megóvják a fákat, addig az Orbán-kormány ezzel mit sem törődik.
A Normafánál Pokorniék már többszáz fát kivágtak, most pedig a Hajógyári-sziget következik. Hogy miért? Mert valakinek kell a terület.
A zöldterületek, a fák életbevágóan fontosak ahhoz, hogy ne süljünk meg mindannyian egy kétmilliós nagyvárosban -írja Facebook oldalán Szabó Rebeka.

A zöldterületek nekünk is fontosak, hogy kimehessünk sétálni, levegőzni. De nagyon fontosak amiatt is, mert itt élnek élnek azok az állatok, madarak, ízeltlábúak és persze növények is, amelyek az ökoszisztéma alapvető funkcióihoz szükségesek.

Nem lehet mindenhol angolgyep és rózsaágyás, nem szoríthatjuk ki a vizet egy ártéri erdőből - véli a politikus.
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és a 3. kerület polgármestere is tiltakozik a természetpusztítás ellen, és Szabó Tímea, a 3. kerület országgyűlési képviselője is azon dolgozik, hogy ne kerülhessen a NER lovagok kezébe az óbudai Hajógyári-sziget!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.07

Horváth Csaba: Orbánnak NEM fontosak a nyugdíjból és alacsony fizetésből élők

Az élelmiszerek ára nagyot ugrott az elmúlt időszakban, a gyümölcsök és a zöldségek sokaknak már megfizethetetlen luxustermékek. Mit tesz a kormány? Semmit.

  • 2020.08.07

Orbán úgy nevelte lányait, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni

Migránsok, libernyákok, a kormány nagyszerű sikerei és természetesen nemzeti konzultáció. A szokásos már-már unalmas témák mellett két érdekesebb dolog is kibukott ma Orbán száján.

  • 2020.08.07

Dull Szabolcs nem tudja, honnan szerezte meg a Fidesz a híváslistáját

Az Index.hu kinyírásával mindenki veszített Magyarországon – mondta a lap kirúgott főszerkesztője a HVG Teraszon.